perkele.com-haku

Mary-postituslista Listalle
 Pois listalta

« Takaisin Video-osastolle


Päämäärä: Helvettiin

alustus

eräänä jykevänä päivänä välillä 2005-2006 käsky ja valinta kävi: tulevan lätyn vanhin biisi, nimeltänsä "Helvettiin" saa videokäsittelyn audion seuraksi keväällä 2006. video valmistuu huhtikuussa 2006 ja tottahan toki, räväyttänee ensi-iltansa verkkoluolassa nimeltänsä www.perkele.com. tässä muutama hetken laulu ja ajankuva rokkisoittajien osuudesta, erään rokkisoittajan näkökulmasta.

päivä 1: sunnuntai 19.2.2006

aika siirtää kamppeet maanantain kuvaussessiota varten kuvauspaikalle. video koostuu fifty-sixty soittokohtauksista ja näyttelykohtauksista. työryhmä oli aloittanut kuvaukset jo edellisenä päivänä näytelmyksillä, joten jotain käsitystä setistä, tilasta ja suunnasta oli odotettavissa. soittokamppeiden osalta päätettiin pistää hifistelyvaihde päälle: mustaa ja kallista kielisoitinrekvisiittaa ympäri Oulun soittajapiirejä ja päälle siihen vielä tuplabassari-paplatussari-setti. lopun kruunaa vielä trusty ol' pa-kaapit, jotka J. Remes ja A. Remes hankkivat jo muinaisen IVY:n aikoina.

Työryhmä venkuttaa rivakasti menemään. Kuva (C) Leiviskä 2006

joten, armoton roudaus päälle. peräkärryä tai pakettiautoa ei tietty ollut, joten useampi henkilöauto sai kenkää vajaan parinsadan kilometrin verran kaupungin alueella. paikan päällä musta sali odotti, hommat käynnissä. sivusta seurattuna näytti asialliselta sonnalta eli hyvältä shitiltä. roudaavan hengentuottajan sääri sai runtelua, joten tuskallista kekkulointia saattoi olla luvassa seuraavana päivänä. aspiriini ja kylmägeeli asiaan ja kamat sisään, joten homma pulkassa tältä osin.

päivä 2: maanantai 20.2.2006

kuvaukset oli varattuna kolmeksi päiväksi viikkoa: ma, ti ja to. maanantaiksi kaavailtu pisin päivä sai alkunsa musikanttien maskeerauksella, kamppeiden vaihtamisella ja nollatason jutuilla (terveiset Pasi Lallille täältä). soitantosetti näytti aika makialta kasaamisen jälkeen, joten leppoisahan sinne sitten oli mennä pelehtimään.

Eräänlainen hifistelybackline. Kuva (C) Leiviskä 2006

soittokuvausten alettua tunki rumaa päätänsä esiin se ainainen peruspeikko äänentoistossa, kun tehdään videota vähemmän hiveltävälle soittoyhteisölle: ei sitä helevetin äänenpainetta ikinä oo tarpeeksi. jos Remu oli/on jossain oikeassa joskus/muinoin/nyt/tulevaisuudessa, niin volyymitasojen tappiin vetämisessä, ach ja. asian korjaannuttua siedettävälle tasolle päästiin biisit ja kohtaukset päivän mittaan vetämään edestä, takaa, sivusta ja rintojen välistä purkkiin.

päivä 3: torstai 23.3.2006

Jakku toi tullessaan itsensä lisäksi eräänlaisen nykyteknologian orgasmoottorin: kannettavan dvd-soittimen! Ramin hetken laulu ja isäntien studiokeskustelu (selvittäkää itse, mistä suomalaisen tv-viihteen kulmakivestä on kysymys) muodostuivat päivän edetessä klassikkopätkiksi ja saastuttivat mielen twistaamisella ja rockaamisellaan sen verran ankarasti, että hysterian siipien havinaa kiiri pitkin pukuhuonetta ja kuvaussettiä.

Jukan hetken laulu. Kuva (C) Leiviskä 2006

sitten töihin ja lisää runttausta. perusbändisoitannassa vedettiin hidastettua ja nopeutettua biisiä, joka kieltämättä kirvoitti samankaltaiset tuntemukset kuin herkässä tilassa aamuyöstä: naurattaa ja kaikki kuulostaa enemmän tai vähemmän sekavalta. päivän lopuksi miehet olivat kirjaimellisesti nesteessä: äijät seisoivat vuorollaan altaassa, jossa lillui seksikkään tummaa nestettä. aah ooh, it makes you horny, baby.

ja onhan se sillä tavalla, että ihan sama kuinka vitun hyvä biisi - oli se lempibiisi, itte rustattu tai joku "arvostettu klassikko" - niin ei sitä putkeen kovin kauaa jaksa kuunnella. parisenkymmentä kertaa tekee jo puuduttavaa jälkeä kenen tahansa ajukopassa. tietty oishan siinä välissä voinut laajentaa naamaansa seurallisilla päihteillä. ehkä joku toinen kerta. painutaan sillä välin helvettiin.

Helevettiin siittä! Kuva (C) Leiviskä 2006

Leiviskä / Mary, 08.03.2006

roimat kiitokset seuraaville sessioiden onnistumisesta: Petri "Pyle" Mylly, Janne "J-Anus" Markus, Jussi "On" Ontero, Pekka "Pekka" Kolivuori, Jussi "Juuze" Määttä, Marja "Marja" Keränen ja Antti "Leimi" Leimi sekä muut videotyöryhmäläiset plus näyttelijät (ei oikein muista nimiä, forgive us). joko riittäs, hä? laitetaan vielä Udolle ja Herman Rarebellille kiitokset elämänkestävästä inspiraationpyrähdyksissä koskien pukeutumistyyliasioita.


« Takaisin Video-osastolle